21/4/15

Οριστικό τέλος για τον μισθό σε μετρητά;

Αποτέλεσμα εικόνας για Οριστικό τέλος για τον μισθό σε μετρητά;

Μέσω τραπεζών θα γίνεται η μισθοδοσία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα βάσει κοινής υπουργικής απόφασης που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ετοιμάζεται το υπουργείο Εργασίας να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να καταβάλλουν μέσω τραπεζών τη μισθοδοσία τους.
Θεωρείται ειλημμένη απόφαση σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, στην προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, ότι πρέπει να γίνεται η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τραπεζών.
Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει ήδη από το 2010, με την ψήφιση σχετικής διάταξης, αλλά η εφαρμογή του πραγματοποιείται με πολλά «κενά», επειδή ακριβώς δεν εκδόθηκε από τότε, μέχρι σήμερα, η απαραίτητη ΚΥΑ.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προσανατολίζεται να προχωρήσει στη σχετική ΚΥΑ, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.
Ας σημειωθεί ότι μόνο από την εισφοροδιαφυγή, υπολογίζεται ότι οι ετήσιες απώλειες σε ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβάλλονται από τους μισθούς, ανέρχονται με τις πιο ελαστικές προβλέψεις σε 1,79 δις ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες, η ΕΣΕΕ.
Πηγή: News247

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes